Wednesday, November 5, 2008

today is a better place than yesterday, a little bit.




gerçi bugünün artık bugünlüğü filan kalmadı, hatta bikaç saat sonra dersim olması da mümkün, ama ben hala sabah uyanıp bilgisayarı "obama? OBAMA!" diye açtığım günün içersindeyim. ve güne az bulunan bir optimizmle başlamaya izin verdiğim. bu seçimle ilgili hislerimi paylaşmayı düşünürdüm ama baktım, ben minibüsteyken telefonda konuştuğum lysim hanım, ben inip de eve gelene kadar telefondaki cızırtılardan tam duymamış olduğum ama duygusu duygusuna aynı olan düşüncelerini yazmış, gerek görmedim.

"benim peder bazen iyidir, ama zamanın çoğunda noel baba ile birlikte yerlerin pamukşekerden olduğu bir dünyada yaşıyor" diye düşündüm kendi kendime-nedenini hatırlamıyorum o anda kafamdan niye geçtiyse- üstünden beş dakika ya geçti ya geçmedi, bana bir fotoğraf gösterdi. obama seçilmeden önceki gün çekilmiş ve o gün büyükannesi öldüğünden konuşurken gözyaşlarını tutamamış.
büyük ihtimalle seçilmesinde bu fotoğraf büyük rol oynadı, dedi.
aylardır süren oy verme kampanyalarına bir fotoğrafı yeğ tutamazsın! diye gürleyen kendi sesimle irkildim.
ama resim güzel, dedi.
resim güzel ama adam politikacı ve kimse bunu unutmasa iyi olur. dedim.

(tanrılaştırma hobimizdir)


kendime izin verdiğim optimizmi yutmadım, yanlış anlamayın.

bu konuda şimdilik söyleyebileceğim bu kadar, dediğim gibi sözler söylendi ve saat gecenin 3ü. ama fotoğrafları da yollayıp birkaç saatliğine uyumadan önce birşey daha var ki;

California'da prop8 kabul edildi. bilmeyen varsa kısaca açıklayayım, bu, eyalette birkaç ay önce eşcinsellere tanınan evlilik hakkının geri alınması demekti. bu sürede yapılmış olan evlilikler de geçersiz sayılacak. belki eşcinsellerin kanun namına varolmadığı bir ülkede bunu söylüyor olmak komik sayılabilir, ama bir insana ömrü boyu beklediği hakkı verdikten sonra, o insan artık "ömür bizi ayırıncaya dek" (kendi inançlarına göre herkes bir söz verir) sevdiğiye bağlandıktani beklediği yasal hakları elde ettikten sonra, onları elinden almak için, hainlikten başka bir söz gelmiyor aklıma.

barack'ın bu konudaki ve birkaç başka konuda görüşleri için tıklayın. bu konuda birkaç söz söylemeyi düşünüyorum daha sonra.


1 comment:

  1. Aklıma ilk gelen Ellen ve Portia oldu var ya prop8'i duyunca. Her şey bir kenara Ellen'ın ağlarcasına insanlardan destek istediğini hatırlıyorum ve de bir kez daha ağzınıza sıçayım demek isityorum(2. çoğul kişi = yasanın onaylanmasında emeği geçen her yaratık).
    Bu bir kenara, Obama seçildiği için mutluyum, ben de kendisini desteklemekteydim ki zaten bir cumhuriyetçiye daha gerek yoktu artık flan filan. Obama'yı bir sürü konuda oldukça açık görüşlü de buluyorum ancak ve ancak işte bir yerde kendisi de tıkanıyor. Neyse en azından Obama bir başlangıç olsun diyorum ve de ekliyorum "Ulan eşcinsel evlilik 'özgürlükler ülkesi'nde bu kadar sallantılı bir konuysa Türkiye'de eşcinseller ne zaman tanınır acaba?..." diye sormaktan da kendimi alamıyorum...

    ReplyDelete